miercuri, 11 ianuarie 2017

Cum te feresti mai bine de ger?


Ca sa rezisti in zilele foarte reci, chiar geroase, cu temperaturi de sub minus 10 grade, trebuie sa te hranesti consistent. Din meniul zilnic sa nu-ti lipseasca citricele, lactatele, ceapa si usturoiul, mai ales daca iti petreci mult timp pe afara. In acest caz, ar fi extrem de util, si chiar se recomanda, un termos cu ceai cald, aromat, cu multa zeama de lamaie.

Imbracamintea trebuie sa fie, de asemenea, pe masura frigului de afara. In loc de un pulover gros, imbraca doua, mai subtiri. In loc de o singura pereche de sosete groase, de lana, pune doua perechi mai subtiri. Iti va fi mult mai cald si te simti mai comod.

Incaltamintea de iarna trebuie sa fie lejera, macar cu un numar mai mare decat in mod obisnuit, ca sa-ti incapa doua perechi de sosete, dar nici prea larga, pentru ca s-ar putea sa te "roada" talpile.

Chiar daca nu-ti place, acopera-ti capul. Risti sa iti degere urechile ori sa racesti zdravan daca iesi cu capul descoperit.

Daca este ger afara, e recomandat ca persoanele care sufera de tulburari circulatorii si de boli cronice - boli cardiovasculare, respiratorii si diabet zaharat - sa nu se expuna frigului. Pe primul loc, in aceste zile, trebuie sa fie grija 
Image result for winter kat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu